Spreekuren – Huisartsenpraktijk Heusden – Oud-Heusden
Header afbeelding
Kasteellaan 28/29 5156 CJ Oud-Heusden Tel:0416-661250

Spreekuren

Spreekuren IVM corona tijdelijk niet via portaal in te plannen

Alle spreekuren zijn op afspraak, u kunt afspraken maken op de volgende wijze: telefonisch, aan de balie of inloggen via het patiëntenportaal / webagenda. Dit kan alleen indien dat voor u opengesteld is (uw emailadres moet geverifieerd zijn door de assistente i.v.m. veiligheidsredenen).

Spreekuur huisarts

De huisartsen hebben dagelijks spreekuur. Dr. Gommers: maandag, dinsdag en donderdag. Dr. Gommers-de Meijer: maandag, dinsdag, woensdagochtend en vrijdagochtend. Dr. L. Duister: woensdag, donderdag en vrijdag.

U kunt dagelijks tijdens de openingstijden telefonisch of aan de balie een afspraak maken voor het spreekuur. De assistente zal aan u de reden van de afspraak vragen. Een gemiddeld consult bij de huisarts duurt 10 minuten. Indien u meer tijd nodig denkt te hebben, omdat er meerdere hulpvragen zijn, dan kunt u dat met de assistente overleggen. Zij reserveert dan meer tijd voor u.

Wilt u ook aangeven als u met één van de huisartsen speciaal een afspraak wilt hebben, omdat het bijvoorbeeld een vervolgconsult betreft.

Als u de huisarts telefonisch wilt spreken kunt u die dag tussen 8.00 uur en 10.00 uur bellen met de assistente. Zij plant u dan in bij de desbetreffende huisarts. U wordt dan tussen 11.00 uur en 13.00 uur teruggebeld. Geeft u a.u.b wel het juiste telefoonnummer door waarop u te bereiken bent.

Spreekuur doktersassistente

De doktersassistente verricht allerlei taken, zoals: hechtingen verwijderen, wondverzorging, geven van injecties, maken van uitstrijkjes, oren uitspuiten, bloeddrukmetingen, wratten aanstippen, afnemen van gehoortest, tapen etc. U kunt hiervoor dagelijks een afspraak maken.

Naast het spreekuur heeft de assistente nog andere taken: ze beheert de agenda, behandelt vragen over geneesmiddelen, recepten, machtigingen etc. Zij geeft ook medische adviezen volgens afspraken met de artsen. Zij geeft ook uitslagen van testen (lab, röntgenfoto’s etc.) door en bellen de patiënten die opgenomen zijn geweest in het ziekenhuis om te informeren hoe de opname is verlopen en of er nog bijzonderheden. Ze zijn dus zeker geen receptionistes!

Spreekuur SOH

Spreekuurondersteuning huisartsen is bedoeld voor korte, eenduidige klachten, waarvan het soms fijn is als het de zelfde dag gezien kan worden. Als het kan zien ze patient zelf en handelen de klacht zelfstandig af, zo nodig is er supervisie van de huisartsen.

Spreekuur praktijkondersteuner

Anja en Jolanda richten zich vooral op mensen met chronische ziekten, zoals suikerziekte (diabetes), astma en COPD, hoge bloeddruk, hart en vaatziekten, te hoog cholesterol, rookverslaving en ouderenzorg. Hiervoor doen zij de periodieke controles en geven begeleiding en advies. Op verzoek leggen zij indien nodig ook visites af. Hun werkzaamheden vallen onder de verantwoordelijkheid van de huisartsen, waarmee zij frequent overleg hebben. Er is gestart met een project om kwetsbare ouderen in kaart te brengen, met aandacht voor voeding, zorg, eenzaamheid, polyfarmacie (te veel medicijnen), vergeetachtigheid etc. Patienten en familie kunnen hier ook desgewenst zelf een afspraak voor maken via de assistentes, als er zorgen zijn omtrent gedrag of wat anders.

Spreekuur POH GGZ

Mieke Aarts heeft spreekuur op dinsdag, Kelly Welten op woensdag. Zij behandelen mensen met psychische of psychosociale klachten. De huisarts kan u doorverwijzen bij psychische klachten. Maar u mag ook zelf  rechtstreeks een afspraak maken. Deze zorg valt onder de huisartsenzorg en wordt daardoor volledig vergoed door de ziektekostenverzekeraar.

Spreekuur physician assistant

Vanaf september zal A den Hertog in opleiding zijn, vergelijkbaar met de artsen in opleiding die hier co-schap lopen. Zij zal dus soms meedoen in spreekuren van de artsen, soms zal een arts met haar contacten meekijken, achteraf erbij gevraagd worden, of telefonisch overleggen. Als haar opleiding af is zal ze artsentaken zelfstandig verrichten.

Spreekuur diëtiste 

Willemijn Heye heeft 1 keer per week op woensdagmiddag van 13 uur tot 17 uur spreekuur. Een afspraak, na verwijzing, kunt u rechtstreeks maken bij de diëtiste zelf. Haar telefoon nummer: 06 48771872.
Of via de mail: W.Heye@dietistengroep-dito.nl

Zij is ook te bereiken via het telefoonnummer van de Dito (diëtisten Tilburg en Omstreken) : 013-7440384. Wilt u meer informatie over de diëtiste, dan kunt u kijken op haar website: dietistengroep-dito

Spreekuur verloskundige 

De verloskundigen van praktijk Ellen! Vrouw en Geboortezorg hebben woensdag morgen spreekuur. Afspraken maakt u bij hen. Hun telefoon nummer: 06 – 26700369. Wilt u meer informatie, kijk dan op hun website: www.Ellezorg.nl