Griepvaccinaties – Huisartsenpraktijk Heusden – Oud-Heusden
Header afbeelding
Kasteellaan 28/29 5156 CJ Oud-Heusden Tel:0416-661250

Griepvaccinaties

Elke winter krijgen 1 tot 1,5 miljoen mensen griep. Voor de meeste mensen is griep ‘slechts’ een vervelende ziekte die vanzelf overgaat.

Heeft u diabetes, een hart-, long- of nierziekte of een verminderde weerstand? Of bent u ouder dan 60 jaar? Dan kan griep voor u ernstige gevolgen hebben. De griepprik verkleint de kans op griep.

U krijgt de griepprik aangeboden eind oktober, begin november.

De griepprik wordt gratis aangeboden door de overheid. Uw huisarts zorgt voor de uitnodigingen en het verstrekken van de griepprik.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de huisarts of bij het RIVM. Klik hier voor meer informatie.

In 2020 heeft de overheid te weinig griepvaccinaties gekocht. iedere huisartspraktijk loopt dus tegen tekorten aan. voor enkele mensen (diegenen die een brief hebben ingeleverd en de immobiele mensen) kunnen we waarschijnlijk aan net genoeg vaccinaties komen in de nabestelling.

anders dan sommige mensen denken, zijn wij gebonden aan kengetallen mbt de grootte van de bestelling. Wij kunnen niet ruim bestellen. Dat is natuurlijk voor niemand fijn.

Extra mensen vaccineren, die in voorgaande jaren geweigerd hebben is dus zeker niet mogelijk binnen het rijks vaccinatie beleid. Indien u volgend jaar wel een reguliere uitnodiging wil ontvangen, geeft u dat dan aan bij de assistentes, zij zullen het label “griepweigering” dan uit het dossier verwijderen